Gegevensvernietiging: discreet, veilig en betrouwbaar!

U wilt absoluut voorkomen dat vertrouwelijke gegevens in verkeerde handen vallen.
Daarom garanderen wij dat al uw gegevens en digitale datadragers van harde schijven tot smartphones en vele andere media, professioneel en veilig worden vernietigd.
Zo vernietigen wij uw bedrijfsrisico.

Softwarematige dataverwijdering

Softwarematige vernietiging van harde schijven wordt uitgevoerd d.m.v. gecertificeerde software. Door binaire dataoverschrijving o.b.v. de norm 5220.22M worden de gegevens permanent gewist. Gegevensdragers welke niet 100% succesvol kunnen worden gewist vernietigen wij alsnog op mechanische wijze.

Mechanische datavernietiging

Het mechanisch vernietigen van gegevensdragers zoals harde schijven, SSD’s, USB’s, magneetbanden, tapes en diskettes wordt discreet uitgevoerd in ons beveiligd verwerkingsdepot. Voor de mechanische vernietiging van gegevensdragers wordt een DIN 66399 gecertificeerde schredder ingezet.

Wat zijn de voordelen van dataverwijdering door Green Digital?

Afvoer en transport
Vanuit veiligheidsoogpunt vernietigen wij uitsluitend op onze beveiligde afgesloten vernietigingslocatie. In overleg kunnen wij de gegevensdragers, eventueel met bijbehorende smartphones, computers, laptops of tablets, bij u afhalen en zorgdragen voor het transport. De gegevensdragers worden verpakt in afgesloten kisten of security containers. Bij kleinere hoeveelheden adviseren wij gebruik te maken van een beveiligde pakketdienst. Voor het vernietigingsproces maakt dit geen verschil, uw pakket wordt na ontvangst geregistreerd, beveiligd opgeslagen en vernietigd. Wij kunnen de gegevensdragers bij u afhalen, maar u kunt deze ook bij ons afleveren.

Opkoop bijbehorende hardware
Indien u bijbehorende apparatuur zoals mobiele telefoons, desktop computers, servers of laptops ook wilt laten afvoeren, dan kunnen wij dat voor u verzorgen. Mobiele telefoons en ICT apparatuur, niet ouder dan ca vier jaar, vertegenwoordigd vaak een interessante restwaarde die uw organisatie kan ontvangen of verrekend kan worden met eventuele kosten voor de datavernietiging. Door middel van revisie zorgen wij ervoor dat de apparatuur weer kan worden hergebruikt en restmaterialen worden milieuvriendelijk gerecycled.

Datavernietiging AVG/GDPR Proof
Het vernietigen van persoonsgegevens moet ten allen tijde op een vertrouwelijke manier conform de AVG worden uitgevoerd. Het recht op vergetelheid vereist van een organisatie dat persoonsgegevens veilig en onherstelbaar moeten worden vernietigd. Wij kunnen digitale gegevensdragers gecertificeerd en discreet vernietigen, inclusief de registratie van de serienummers met rapportage en certificaat.

Veilige verwerking
Na het transport worden uw gegevensdragers in onze verwerkingslocatie opgeslagen en geregistreerd. Onze verwerkingslocatie is beveiligd met toegangsloten en alarmbeveiliging met opvolging via een meldkamer. Al onze medewerkers hebben een geheimhoudingsverklaring getekend. Slechts enkele geautoriseerde medewerkers hebben toegang tot de ruimte waar gegevensdragers worden opgeslagen en vernietigd.

Advies en passende oplossing
Het boordelen van uw gegevens en gegevensdragers op mate van “vertrouwelijkheid” en het kiezen van de bijbehorende vernietigingsmethode, is maatwerk. Wij gaan daarom graag vooraf met u in gesprek om gezamenlijk tot een passende keuze te komen.

Frequente afvoer en datavernietiging
Heeft u regelmatig gegevensdragers die moeten worden vernietigd ? Dan bieden wij u de mogelijkheid om o.b.v. een contract en een afvoerschema, het transport en de vernietiging van uw gegevensdragers te verzorgen.

Vernietigingscertificaat
Als bewijs van succesvolle vernietiging verstrekken wij een vernietigingscertificaat. Hiermee heeft u de garantie dat de datavernietiging volgens de Europese richtlijnen is uitgevoerd. Alle gegevensdragers worden geregistreerd en met het serienummer vermeld op het certificaat of rapport. Het certificaat is uw garantiebewijs bij een audit of controle.

Datavernietiging, hoe werkt dat?

Onze werkwijze bestaat uit verschillende fasen:

0

Contact

Wij maken graag kennis met u om u te informeren over onze dienstverlening. Vervolgens kunt u per mail of door middel van onze website aangeven welke apparatuur u wilt aanbieden, de hoeveelheid en de gewenste datavernietigingsmethode.

1

Advies & offerte

Op basis van de informatie die wij van u hebben ontvangen ontvangt u van ons een passende aanbieding op maat. Wij kunnen u adviseren welke vernietigingsmethode voor de gegevens(dragers) het beste past bij uw specifieke behoefte en situatie. Het waardebod is geheel vrijblijvend.

2

Opdrachtbevestiging

Indien u akkoord gaat met onze aanbieding dan is de getekende offerte de basis voor de opdrachtbevestiging. De opdrachtbevestiging geldt als de uiteindelijke overeenkomst.

3

Planning transport/verzending

In overleg met u verzorgen wij het transport en de afvoer van de apparatuur.

4

Registratie & opslag

Na binnenkomst worden alle devices geregistreerd, geinspecteerd en de data op alle hdd/ssd’s wordt discreet vernietigd.

5

Vernietiging

U ontvangt een rapportage van de apparatuur incl serienummers voor uw CMDB en een certificaat als bewijs van succesvolle vernietiging.

6

Certificaat & facturering

Wij verzorgen de uitbetaling van de restwaarde.